Pagina's

maandag 27 december 2010

Even er tussen uit...

Even enkele dagen er tussen uit, uitwaaien aan het Ijselmeer...
Tot vrijdag!

zaterdag 25 december 2010

Kerstquilt

Eindelijk klaar! Hoelang dit projectje in mijn kast lag, weet ik al niet meer (10jaar?), van toen Debbie Mumm nog erg in was. En nu is het af. Met dit kleine lapje kon ik de quilttechniek een beetje in mijn vingers krijgen. Niet gemakkelijk maar wel leuk! Mijn lieve nicht Rita, leerde me het quilten en de verdere afwerking. Nog eens bedankt!
Nu wordt het hoog tijd om mijn andere miniquilt te quilten en dan... wil ik een zeeuws deken maken.


Fijne kerstdagen voor al mijn trouwe bezoekers!

zondag 19 december 2010

Nog 5 dagen...

Ieder jaar ben ik weer verbaasd dat het jaar zo vlug voorbij vliegt! Nog 5 dagen en
het is weeral Kerstmis. Sinds dit jaar kennen we ook een beetje 'examenstress', het is te zeggen, Ian had deze week en heeft volgende week een hele hoop grote toetsen. En dat moet ik toch wat mee opvolgen...

Zondag hebben we onze kertsboom versierd, dit jaar staat hij op een tafeltje wegens
'babydeugenieterij'. Minoes, onze rosse viervoeter vindt het heel gezellig onder de boom.

Woensdag kwam Tante Annie even langs, ze is heel speciaal voor mij! Ze is de basis
voor al mijn creativiteit. Ze leerde me breien, naaien, haken, kantklossen en zoveel meer. Ze had voor Nienke warme sokken gebreid en voor Ian en Jente, speculaas gebakken!

Deze 'Noorse sokken' van Tante Annie komen momenteel goed van pas!
Heel voorzichtig reed ik gisteren naar Oeselgem, waar Sissy van 'Mas Animal Collector Bears' een opendeurweekend hield. Haar werkkamer staat vol met muizen, ratten en andere beesten, heel mooi opgesteld. Haar nieuwste creatie, de kat, kon me erg bekoren! In het voorjaar wil ik nog een konijn en die kat bij haar komen maken.
Hier een voorproefje van 'de katten van Sissy'! 
Het bleef vandaag maar sneeuwen... De bomen en struiken in een prachtig wit kleed, alleen de vogels hebben het nu niet zo gemakkelijk, dus hing ik deze namiddag nog wat vetbollen in onze tuin.
Minoes komt deze dagen amper buiten. Haar favoriete plekje is op de verwarming of onder de Kerstboom!

vrijdag 10 december 2010

Amandelsterren en hartjes

Ik heb deze morgen koekjes gebakken, toch wel een hele karwei!
Vanavond is er een sfeeravond bij Jente op school. Als lid van het oudercomitée organiseer ik deze avond mee. En vandaar de koekjes. Ik probeer ook nog een broodpudding in elkaar te steken, maar even nog het koekjesrecept meegeven. Een leuk idee voor de kerst! De koekjes zijn erg lekker en knapperig omdat er amandelpoeder in verwerkt is. Oh ja, ik heb dit recept van Oetker.
Het recept!
Baktemperatuur en tijd:
Boven-onderhitte : 200C (voorverwarmd)
Heteluchtoven : 175C (voorverwarmd)
Gasoven : Stand 3-4 (voorverwarmd)
Baktijd : ongeveer 10 minuten
Ingrediënten:
250 g bloem, 150 g suiker, 2 pakjes vanillesuiker,
1 mespunt zout, 1 mespunt kaneel, 2 eierdooiers,
200 g koude boter, 70 g gemalen amandelen,
1 eierdooier, 1 eetl. melk, 75 g geschaafde amandelen
Bereiding:
Zeef de bloem op de kneedplank en maak in het midden een kuiltje.
Doe de suiker, de vanillesuiker, het zout, de kaneel en 2 eierdooiers in het kuiltje.
Bedek dit met wat bloem en kneed het tot een dikke pap.
Hak de boter in kleine stukjes en voeg deze samen met de gemalen amandelen bij de bloem. 
Kneed dit mengsel van het midden uit tot een glad deeg. Dit duurt wel even!
Rol het deeg bij kleine hoeveelheden tegelijk dun uit en steek met een vormpje kleine sterren uit. Leg deze op de bakplaat. Meng de eierdooier samen met de melk en bestrijk hiermee de sterren.
Bestrooi ze met de geschaafde amandelen.
Bak de sterren in ongeveer 10 minuten bruin.

Veel succes en smakelijk!

donderdag 9 december 2010

Isn't she lovely...


Morgen begint ze al aan haar 9de maand en tandje nummer 5 is al in zicht. Die tandjes geven wat gezeur, waardoor de nachten soms wat verstoord zijn, maar niet getreurd ze haalt haar nachtrust 's morgens dan weer in, zodat moeke wat kan doorwerken.
Ik schrik er toch van dat ik me goed heb aangepast aan die gebroken nachten, want ik ben normaal echt een marmot. Het gaat vooruit! Ik heb het gevoel dat alles toch wel veel sneller gaat bij een derde kindje. Haar broers zijn nog steeds dol op hun zusje.
Wordt vervolgd...

woensdag 8 december 2010

Opendeurdagen

Op 18 en 19 december 2010 zijn er opendeurdagen bij Verhaeghe Mas' Animal Collector's Bears! Zeker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen. Wedden dat je ook zot wordt van die mooie muizen, ratten en beren.

Juul!

Juul is een ratje! Mijn muizen hebben er een vriendje bij, Juul! In de loop van november volgde ik een workshop bij Sissy van 'Mas Animal Collector Bears' en zo zag deze rat het licht.
Het nadeel van deze workshops is dat ik steeds meer van die beestenwil maken, maar mijn dagen zijn helaas veel te kort! Ik wil voor Juul nog een truitje breien en een ribfluwelen broek naaien. Maar gelukkig heeft hij het bij ons binnen nog niet te koud.


dinsdag 7 december 2010

Een 'Hollands' slabbetje voor Joppe!

Vorige week gingen we met ons allemaal op babybezoek bij Joppe. Hij is het eerste kindje van een goede 'naaivriendin'! Daarom moest er ook een zelfgemaakt cadeautje zijn.
Het werd een slabbetje met bijhorend zakje. Ik was eerst niet zo overtuigd van de stofkeuze, maar toen het eindelijk klaar was toch wel tevreden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...