Pagina's

dinsdag 12 mei 2009

Balinese vlaggen

Vorige zomer na onze vakantie in Italië, brachten we een kort bezoek bij mijn Duitse vriendin, Birgit. In haar mooie tuin stond toen een leuke vlag, die direct mijn aandacht trok. Deze vlag was op dat moment blijkbaar zeer populair als tuinversiering.
Terug thuis gekomen ging ik opzoek naar deze vlaggen. Zou ik zo'n vlag zelf kunnen maken of kon ik ze ergens kopen? Na even Googlen ontdekte ik dat het over 'Balinese vlaggen' ging. Ze komen dus oorspronkelijk uit Bali en heten 'umbul-umbul' ofwel 'staart van de 'draak' en worden gebruikt bij festivals en ceremonies op Bali. Ik vond een verdeler van deze vlaggen 'Zus & Zo', een leuke winkel in Oostburg (NL), niet ver van Catzand, aan zee! Dus ik plande een uitstap met de kids naar zee en reed eerst naar Oostburg. Ik kocht daar een blauwe en roze vlag. Maar nu moest ik nog opzoek gaan naar lange en stevige bamboustokken, ook niet zo gemakkelijk blijkbaar. Nog maar eens Google geraadpleegd! En zo kwam ik dan bij een tuincentrum in Loppem (nabij Brugge). En dan duurt het bijna een jaar voor we eindelijk die bamboustokken gingen halen. Voorbije zaterdag reden we naar Loppem, naar het  AA Tuincentrum. Gelukkig doet zot zijn geen zeer, zeggen ze bij ons!
Maar 's avonds stonden er wel twee mooie Balinese vlaggen te prijken in ons tuintje. De laatste 50 cm van de vlag hoort los te hangen en de onderkant moet 50 à 100 cm van de grond hangen. Zo kunnen de vlaggen niet in aanraking komen met de boze geesten die ongeluk brengen.
Tot hier de historie!

4 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Ook wij 'googlen' wel eens en zo kwamen wij weer op dit weblog uit.
  Grappig om je 'eigen' artikelen zo gepromoot te zien worden ! Veel
  plezier ermee!!!! Jullie hebben er trouwens veel moeite voor gedaan.
  Chapeau!!
  Stefan en Jeannette
  Eigenaren Zus & Zo in Oostburg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, ik zag vandeweek die mooie vlaggen al staan in jullie tuin. Maar
  het verhaal erachter maakt ze nu nog mooier natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Leuk hoor die vlaggen, ik ben ook nog op zoek naar de bamboestokken van 5
  meter lang. waar heb jij ze vandaan?
  Groetjes,
  Maureen

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...