laatste werk. Ik wou hen verrassen met een lekker dessert, appel-bessencake met blauwe bessen.
Een perfect idee voor je Kerstmenu als je nog naar iets op zoek bent!
Hier volgt het recept!
Voor het beslag: 120 g zelfrijzende bloem, 70 g fijne suiker, 50 g rietsuiker, 2 eieren, 120 g gesmolten boter en een snuifje zout.
En verder: 4 zoete appels (ik heb er maar 2 gebruikt!) en 125g blauwe bessen.
Om af te werken: 50 g blauwe bessen en poedersuiker.
Bereiding:
- Klop de eieren schuimig wit met de fijne suiker en een snuifje zout. Vermeng met de afgekoelde gesmolten boter. Strooi er de bloem bij en roer glad.
- Schep het beslag in een beboterde en met bloem bestrooide springvorm (20cm).
- Schil de appels, snij in fijne plakjes. Verdeel appels en bessen over het beslag. Bestrooi met de rietsuiker. Bak 1 uur in de op 180° C voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen op een rooster. Werk af met bessen en gezeefde poedersuiker.
dat geeft dit eenvoudig gebak toch wel een feestelijke uitstraling!
Dit moet je zeker zelf eens proberen.
Veel succes en eet smakelijk!
Ik haalde dit recept zelf uit een Libelle van enkele jaren geleden.
ziet er heel erg lekker uit!!
BeantwoordenVerwijderenom zo in te bijten !!!!!
BeantwoordenVerwijderendit ga ik zeker eens proberen te maken
Het ziet eruit als een taart uit een boek en dan bedoel ik niet (perse)
BeantwoordenVerwijdereneen kookboek maar een boek over kaboutertjes ofzo.
Het doet me trouwens ook denken aan een boek van mij van vroeger, waar
over zo'n taart werd verteld!
Het is allemaal een compliment voor de uistraling.. :p
Ziet er heerlijk uit !!! mmm, zou er zo in willen bijten !
BeantwoordenVerwijderenGezellige kerstdagen en al het beste voor 2010 !!! Nog heel veel scrap-
en knutselplezier !
Heel erg bedankt voor dit recept! Ik heb het vorig weekend meteen
BeantwoordenVerwijderenuitgeprobeerd en de cake smaakte niet alleen overheerlijk, maar zag er
ook(net als op jouw foto) erg prachtig uit!Ik had nog bosbessen in de
diepvriezer liggen en wist niet zo goed wat er mee te maken, dit bleek
het ideale recept, zeker voor herhaling vatbaar!
Ook voor jou fijne kerstdagen en een gelukkig 2010! Blijf zeker verder
bloggen, ik vind jouw blog erg mooi en inspirerend!
Wauw, Natascha, net wat ik nodig had ! Ik heb nog blauwe bessen in de
BeantwoordenVerwijderendiepvries, en wou daar een kruimeltaart mee maken, maar jouw recept is
nog beter !!!