Pagina's

donderdag 6 oktober 2011

Vijgenconfituur!

Wat heb je nodig?
750 g verse vijgen
2,5 dl vers geperst sinaasappelsap
1 pakje geleisuiker (gelfix 2+1, Oetker)

Bereiding:
De vijgen wassen en de steeltjes verwijderen.
Vruchten in kleine stukjes snijden of met een vork plat drukken.
Alles in een kookpot mengen met de suiker en het sinaasappelsap.
Onder voortdurend roeren aan de kook brengen.
Zodra de confituur goed kookt, één minuut borrelend laten doorkoken.
Daarna onmiddellijk tot aan de rand in glazen potjes gieten en afsluiten.

Als jullie het willen proberen, veel plezier!

1 opmerking:

  1. Hmmm heerlijk,bedankt voor het recept. Groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...