Pagina's

zaterdag 2 maart 2013

Ik ben gezwicht...

voor het boek "De poppen van Tante Hilde"!
Begin deze week wou ik mezelf nog eens verwennen met een nieuw boek. Ik had 3 kortingbonnen van 5€ bij de Carrefour bijeen gesprokkeld en had die willen gebruiken voor het boek "Zelfgemaakte Kleertjes voor elke gelegenheid", maar die was uitgeput!

Sorry, Tante Hilde, ik was aanvankelijk helemaal niet van plan om je boek te kopen...
Maar tussen al die andere creatieve boeken en met mijn 3 bonnen in de hand, heb ik dan toch jou boek mee naar huis genomen en ik heb er absoluut géén spijt van! Het is een machtig boek, mooie foto's, super leuke poppen!!! Ja, ja ik heb weeral nieuwe plannen, ik wil een paar poppen maken!
Ik heb zelfs al roze lakenstof gekocht bij de Hema...
En dat ander boek... dat heb ik ondertussen ook al, daar heeft Meneer Ullizee voor gezorgd!De laatste twee weken heb ik geen huisjes meer gebouwd...
Ik had eens zin in iets anders en heb mijn "Christmas Fun" project nog eens boven gehaald. Ja, een kerstproject, niet echt het goede moment, maar ja dan geraakt die quilt misschien nog wel af tegen de Kerst van 2013! Omdat er heel wat in wordt geappliceerd heb ik eerst een paar youtubefilmpjes bestudeerd van Jan Patek. En ik moet zeggen het appliceren lukt me al véél beter...Na de carnavalkostuums heb ik vorige week een glitterkleedje voor Nienke en een glitterrok voor mezelf gemaakt en dit voor de 'Glitter-kinderfuif' bij Ian en Nienke op school.
Vandaag was het Carnavalstoet in onze gemeente en op de laatste nipper (10 minuten voor vertrek) heb ik Jente omgetoverd in Woppy van 'Wizzy en Woppy'! Ik weet niet of jullie die nog kennen? Het zijn die gekke muizen uit de beginjaren van Studio100, en onze Jente is daar helemaal weg van!En het is nog niet gedaan met die verkleedkleden! Voor de kleuterschool mag ik 3 kippenkostuums maken voor het Paastoneeltje van de juffen.
Nienke mocht het voorbeeldkostuum al even aanpassen...Hier zijn de laatste 2 huisjes.En morgen vroeg zal de onschuldige poot van Woppy de 3 winnaars trekken.
De briefjes zijn geschreven en zitten in mijn mengkom...


Voorlopig kan ik toch geen koekjes of cake bakken, want gisteren is onze oven in panne gevallen (een ATAG, niet zo tevreden, gaat nog geen 10 jaar mee!) Ik zou heel graag een 'AGA-fornuis' willen, maar dan moeten we de hele keuken verbouwen en daar zullen we nog maar even mee wachten...

Dan maar tijdelijk een eenvoudige Miele kopen, een ATAG komt hier nooit meer binnen!

6 opmerkingen:

 1. Nou dit is grappig! Ik heb nét een verhaaltje over mijn eerste zelfgemaakte Tante Hildepop op mijn blog gezet, zie ik jouw bericht voorbij komen!

  http://marmarel.blogspot.nl/2013/03/hier-ben-ik-dan-een-echt-dametje.html

  Ik ben benieuwd welke jij gaat maken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, weeral zoveel mooie creaties. Ben jaloers, wou dat ik ook de tijd had om dat allemaal te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schattig die carnavalskostuums. Jouw Christmasfun wordt ook ontzettend leuk, ik heb meteen ook even bij Jan Patak gekeken, wat een goede uitleg, dank je voor de link. Succes met de keuze voor je nieuwe fornuis en ben benieuwd naar de kippenkostuums

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nataschke... daarstraks het nog over al je kunnen gehad, met je nichtje...Ik moest zeker eens naar je kostuums komen kijken en ja hoor WOW...TOP!
  Wat die ATAG betreft...volkomen gelijk...HIER OOK NOOIT VAN MIJN LEVEN NOG EEN ATAG TOESTEL in huis... wij hadden een vaatwas, kookvuur, koelkast, oven en microgolf ervan en alles was binnen de vijf jaar stuk!! En wat je dan te horen kreeg van de mechaniekers.... Een kookvuur waar de bekken van gingen roesten en naar omhoog kwamen (ja...maar madam...ge moogt daar met geen water aankomen hé!... Vraag je je af hoe je het dan schoon moet houden... ja, maar eigenlijk is dit geen vuur om op te koken, eerder één voor een design keuken!...) Ze hadden dit helaas bij verkoop in een gekende keukenzaak niet vertelt. Een oven waar de bovenplaat bij gebruik van de grill kromtrok... De plaat zat tegen de rooster...(ja, maar madam...da 's gezichtsbedrog hoor.., zet anders de grill wat lager ?????????). In de koelkast groeide om de drie vier dagen een grote ijsklomp (maar...madam..ge moet uw koelkast wel regelmatig ontdooien hé!...) Bleek een fit in de luchtleiding... na heel wat bezoeken van technieker, uiteindelijk vastgesteld door baas van ATAG zelf... Ik kan zo doorgaan hoor!Nee, hier is het woord ATAG TABOE!!!!!!!
  Kies voor een goed ander merk, spijtig dat je je keuze niet kan plaatsen, want dat vind ik ook de max!
  Ik kom snel weer eens kijken...
  Groetjes Patrice

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het boek van tante hilde ook al een tijdje in mijn bezit... maar ben jammer genoeg nog niet begonnen aan een pop... Zowel Lena als Robbe hebben elks een pop (door tante hilde gemaakt) naar hun evenbeeld... Maar ik wil beslist zelf ook poppen maken (aan de hand van het boek natuurlijk)
  veel plezier ermee !!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...