Pagina's

maandag 4 augustus 2008

Veel gelezen!

De voorbije maand was zeer productief op leesgebied! Twee boeken las ik tijdens onze vakantie in Italië en de derde thuis. Even een overzichtje geven:

Predikant speelt zich af in het plaatsje Tanumshede.
Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Bovendien vertonen de botten sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het laatste slachtoffer. Voor inspecteur Patrik Hedström is het duidelijk: de moorden houden verband met elkaar. Maar hoe? Wie zijn de vrouwen en vooral: wie is de dader? Tijdens het onderzoek ontdekt Patrik, geholpen door zijn hoogzwangere vrouw Erica, steeds meer stukjes van de gruwelijke puzzel...
Van deze Zweedse schrijfster, Camilla Läckberg had ik het debuut IJsprinses reeds gelezen. Ze heeft een vlotte schrijfstijl en kan de spanning erg opdrijven naar het einde van een boek. Echt een aanrader als je van misdaadromans houdt.

Ik ben fan van Isabel Allende en heb al haar boeken.
In Inés, vrouw van mijn hart beschrijft ze het leven van Inés Suárez, die bij het stichten van Chili in de 16e eeuw een belangrijke rol speelde.
Een intrigerend leven, een intrigerend tijdperk. Allende kan als geen ander dit  verhaal vertellen met haar eigen stijl. Het is een historisch roman met veel oorlogstaferelen wat het soms wat langdradig maakte. Ik was toch tevreden toen ik het helemaal had doorgeworsteld.

Dood van een soldaat stond al een tijdje op de boekenplank. En eindelijk heb ik het ook gelezen. Het leest zeer vlot met korte hoofdstukken.
Het speelt zich af op het einde van de eerste wereldoorlog.
Er wordt een oorlogsveteraan gevonden, met ingeslagen schedel.
Dorpsarts Sara Sondervorst, een boeiend personage vol verrassingen, en hoofdveldwachter Van de Cauter gaan op zoek naar de moordenaar. De geur van de dood hangt er nog, daar in het Brabantse Hageland waar iedereen lijkt te zwijgen. Iedereen heeft wel iets te verbergen.

1 opmerking:

  1. Ik ben ook een echte boekenfreak. Nu ben ik bezig met 'Petite Française' van Catherine Sanderson. Leuk en ontspannend.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...