Pagina's

woensdag 21 september 2011

Perles de Brésil

In het voorjaar bezocht ik de Creativa beurs in Brussel en daar kocht ik me een zakje 'Perles de Brésil'. Deze pareltjes zijn vruchten van een boomsoort uit het Amazone woud.
Toen we deze zomer op vakantie waren in Tesson, bij Claudine en Jacques, die er een mooie gites uitbaten, 'Moulin de Creugnet', maakte ik dan eindelijk een halssnoer met deze parels. Ik wil nog even wat vertellen over deze gites! Een super mooie locatie boven op een heuvel temidden van zonnebloemvelden. Wij logeerden in ' La part des Anges', een van de drie huizen die ze verhuren. In dit gebouw werd voorheen cognac opgeslagen om de drank te laten rijpen. De alcohol die bij dit proces ontsnapt is 'het deel voor de engelen'! Het huis is zeer mooi gerenoveerd, maar behield zijn karakter. Claudine, vrouw des huizes, is ook zeer creatief en daar kan je van genieten als je door de gites loopt.
Toevallig kwam de verdeler van die 'perles de Brésil' uit de Charente-Maritime, waar we op vakantie waren. In het stadje 'Brouage' gingen we opzoek naar het winkeltje en kocht ik me nog een voorraad!
Terug thuis maakte ik deze halssnoer voor mijn buurvrouw om haar te bedanken! Ze verzorgde de kip tijdens onze afwezigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...