Pagina's

donderdag 18 mei 2017

Borduurkriebels...

Mijn huisjesquilt en kippenquiltje hangen momenteel te pronken in het trouwkerkje in Etten-Leur. De quiltshop van Leur gaf haar klanten de mogelijkheid om deel te nemen aan hun tentoonstelling.
Eerst zag ik het helemaal niet zitten om mee te doen...! Er moest nog een tunnel en een label genaaid worden en ook een hoes waar de quilt dan netjes kon ingestoken worden. Teveel extra gedoe... maar na een week begon het toch te kriebelen en schreef ik me in.
En nu ben ik toch wel trost en tevreden dat mijn twee quilts daar in Leur hangen!

En mijn huisjes staan ook nog net mee op de foto van het plaatselijke dagblad, hoera!
Tot en met zondag 21 mei 2017 kan je deze quilttentoonstelling nog bezoeken!

En dan het volgende...
Sinds ik vorig jaar en dit jaar die workshops bij Justine & Cow volgde heb ik een nieuwe microbe te pakken... borduren! Neen geen kruissteek, dat heb ik lang geleden graag gedaan, maar vind ik nogal saai geworden.
Borduren met een hoek af, zo noem ik het.
Een afbeelding op stof waarvan enkele details worden geaccentueerd met allerlei borduursteken. Als materiaal kan je van alles gaan gebruiken: lint, perlé, parels, wol.
Weeral een reden om naar de kringwinkel te gaan...
want het is leuk om veel verschillende materialen te gebruiken!
Maar hoe beginnen we eraan? En waar vind je al dat materiaal?
Ik maakte het me gemakkelijk en kocht 'une sachet inspiration' bij Léa Stansal en met behulp van haar blog borduurde ik mijn eerste project op mijn jeansjasje. Het moest van de eerste keer goed zijn, anders was mijn jasje 'omzeep'!
Af en toe werd er een beetje gezweet, maar al bij al lukte het wel. Na enkele dagen ijverig borduren deed mijn duim wel een beetje zeer, maar gelukkig was er net geen blaar...


Over mijn eerste geborduurde bloemetjes ben ik niet helemaal tevreden, maar oefening baart kunst zeker...

Tijdens een fijne borduuravond met enkele andere dames ontdekte ik dat er niet enkel en alleen in Wallonië en Frankrijk geborduurd word! En dat ik hier en daar toch wel wat materiaal kan vinden.

Mijn bedoeling is om eerst nog wat kleine borduurwerkjes te maken en daarna vier quiltjes te naaien, waarbij ik patchwork en borduren wil combineren.
In het quiltatelier waar ik maandelijks kom, kregen we de opdracht om vier quiltjes te maken met als thema de vier seizoenen. Voor deze opdracht broed het al een tijdje in mijn hoofd...wordt vervolgd.

1 opmerking:

  1. Dat is toch ontzettend leuk om mee te mogen doen met zo'n tentoonstelling! Volgens mij is het genieten daar!
    Dat versieren met allerlei borduursteken, kraaltjes etc. is ontzettend leuk. Een jaar of 2 geleden heb ik het leren doen op een vintage crazy quiltje. Hangt nu in onze kamer!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...