Pagina's

dinsdag 25 januari 2011

Bramentaart

Ingrediënten  
125 g bloem + extra om te bestuiven, 50 g tarwegriesmeel, 4 el witte basterdsuiker, 100 g koude boter in blokjes, 1 losgeklopt ei, 2 friszoete geschilde appels (bijv. elstar,  250 g bramen
    Bereiding

    1. Meng de bloem, het griesmeel, 1 el suiker en een mespunt zout
    in een kom. Voeg de boter toe en meng snel tot grove kruimels. Voeg
    het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, dek af
    met vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast.

    2. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis. Snijd de
    kwarten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het
    werkblad dun met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ca.
    35 cm doorsnede. Leg het deeg op een met bakpapier beklede
    bakplaat. Schep de appel en de bramen erop en laat ca. 8 cm rondom
    vrij. Bestrooi het fruit met 2 el suiker en vouw de rand naar binnen
    over het fruit. Bestrooi de rand met de rest van de suiker. Bak de
    taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

    3. Neem uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer warm. Lekker met slagroom!
     













    Smakelijk!

    Dit recept vond ik in de laatste Allerhande van Albert Hein.

    1 opmerking:

    Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...