125 g bloem + extra om te bestuiven, 50 g tarwegriesmeel, 4 el witte basterdsuiker, 100 g koude boter in blokjes, 1 losgeklopt ei, 2 friszoete geschilde appels (bijv. elstar, 250 g bramen
1. Meng de bloem, het griesmeel, 1 el suiker en een mespunt zout
in een kom. Voeg de boter toe en meng snel tot grove kruimels. Voeg
het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, dek af
met vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast.
2. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis. Snijd de
kwarten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het
werkblad dun met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ca.
35 cm doorsnede. Leg het deeg op een met bakpapier beklede
bakplaat. Schep de appel en de bramen erop en laat ca. 8 cm rondom
vrij. Bestrooi het fruit met 2 el suiker en vouw de rand naar binnen
over het fruit. Bestrooi de rand met de rest van de suiker. Bak de
taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
3. Neem uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer warm. Lekker met slagroom!
Smakelijk!
Dit recept vond ik in de laatste Allerhande van Albert Hein.
mmmmmmm!!!! zodra ik tijd heb, maak ik er ook zo eentje!
BeantwoordenVerwijderen