Pagina's

vrijdag 4 maart 2011

Begijnenwafels van zuster Symforosa

Vanavond begint de krokusvakantie in Vlaanderen, volgens de weerman wordt het mooi, maar koud. Misschien een leuk idee om eens wafeltjes te bakken. Het recept komt uit een leuk boekje '40 recepten van Liesbeth en Bie deel 2'. Ik denk dat je dit boekje nergens meer kan kopen, maar zo leven de lekkere en originele recepten van Liesbeth en Bie toch weer verder.

Benodigdheden:
300g volkoren bloem of bloem voor bruin brood, 250 g boter, 175 g bruine suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 2 lepels witte suiker, 4 eieren, 1 pakje bakpoeder (20g), 2 lepels muesli (vroeger waren dat zemelen)
 Bereiding:
Meng de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker en eidooiers tot een luchtig mengsel.
Roer er de bloem, de muesli en bakpoeder onder en tenslotte de met 2 lepels suiker stijfgeklopte eiwitten.
Laat het deeg een uurtje rusten.
Bak er nu wafels mee in een heet wafelijzer!
Veel plezier en eet smakelijk...

1 opmerking:

  1. Hmmm die zien er lekker uit, fijne voorjaar's vakantie. Groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...