Pagina's

zondag 6 januari 2013

Quilten en zo..

Morgen starten we terug met ons 'normale' leventje.
Kinderen naar school, moeke en vake weer aan het werk...
Ik heb de voorbije weken niet zoveel gedaan in huis, er staat een super grote berg strijk te wachten! Maar we hebben allemaal genoten van twee weken rustig samen zijn. En ik heb lekker véél gehandwerkt aan bestaande projecten, maar ik begon ook met iets nieuws!
Ik heb nog wat gebreid aan een vestje voor onze Nienke. Vooral als we onderweg zijn met de auto en vake rijdt, dan vind ik het fijn om te breien of te haken. Het rugpand en linkervoorpand zijn al af, het rechtervoorpand is bijna af. Nu nog de mouwen breien. De wol kocht ik in Julija's shop in Antwerpen.
Ik ben begonnen aan een sjaaltje met gehaakte sterren of bloemetjes met 'fine tweed wool' van Rowan. Ik ben helemaal gek van deze wol, het idee komt uit 'Granny Squares haken' van Cécile Facile, die eigenlijk Cécile Franconie heet. Ik kocht dit boekje eerst in het frans, maar ondertussen is het ook vertaald naar het nederlands! Ze heeft een mooie webpagina!
Vroeger heb ik veel kruissteek werkjes gemaakt, de laatste 10 jaar doe ik dat niet meer zo vaak. Maar ik moet nog altijd een geboortelap naaien voor Nienke en het 'pic-nic tafereel van Vera de Muis' afwerken en aan dat laatste is nog véél werk! Sinds twee jaar is er in onze buurt een leuke borduurwinkel gekomen 'The Stitching Room' met toffe en lieve bediening. Telkens ik de etalage bewonder, word ik wat geprikkeld om weer te borduren! En nu heb ik nog eens goed doorgenaaid aan Vera!
Als laatste heb ik véél gequilt!
Ik wil nu eerst mijn 'Catquilt' af, die ligt verdorie al meer dan een jaar te wachten om afgewerkt te worden, foei!!! Ik moet bekennen dat ik een beetje jaloers was op mijn quiltvriendin Huguette, die onlangs haar eerste echte 'samplerquilt' helemaal af had en ik alleen nog maar een minniquiltje heb afgewerkt! Dus quilten, quilten en nog eens quilten... maar het einde is in zicht.
In december ben ik ook eens gaan proeven van een quiltgroep die wekelijks samenkomt in Brasschaat, oudere dames en iets jongere, het was gezellig om samen een hele dag te kletsen, elkaars werk te bewonderen en te quilten...
Ik denk dat ik er wel de jongste zal zijn, maar ik ga er vanaf dinsdag weer naar toe!
Fijne dag!


5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je gevonden hebt en gaat volgen, ik jou natuurlijk ook. Dat doorpitten vind ik echt zeer lastig. Kan het ook miet ontspannend doen,,,,, offff het ziet er bij jou mooi uit! Nou tot blogs en succes morgen met de huishoudelijke klussen! Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe tof allemaal, ik zou heel graag leren borduren, ik heb in standaard boekhandel een schattig boekje gevonden met borduurwerk, lijkt me ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je met leuke dingen bezig, fijne nieuwe week Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi
  Wat leuke dingen maak je en je bent zeer creatief moet ik zeggen
  leuk dat je mij ook volgt
  Fijne dag, groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent lekker bezig en niets geeft zo'n goed gevoel als een overjarige creatie af te maken! Succes met al je steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...